Peter TieboschBeker


Peter TieboschBeker

De Peter TieboschBeker is een handicaptoernooi dat gespeeld word op vrije weken in de bedrijfscompetitie en tot doel heeft dat spelers van lagere klasse tegen spelers uit hogere klasse kunnen spelen en door het handicap ook nog kunnen winnen.

Er mogen ook spelers van verschillende klasse en verschillende verenigingen met elkaar spelen en hoeven niet in de bbtf te spelen(dus vriend(in)buurman(vrouw)broer-zus of iemand anders mag ook).

Er word gespeeld volgens het daviscup systeem dus 2 spelers per team (en evt reserve)en ieder speelt dan per ronde 2 enkels en 1 dubbel,een 3e speler mag evt mee dubbelen en de 2e ronde van de avond gewoon meedoen.
Ook worden er per avond 2 ronden gespeeld.
Er word altijd gespeeld bij verenigingen waarvan er 1 of meerdere teams meedoen aan de peter tieboschbeker (moeten wel minimaal 2 tafels hebben)
Er word geprobeert om tegen alle teams een keer te laten spelen (afhankelijk van aantal teams)en de winnaar is het team die op het einde van de competitie de meeste punten heeft(er word dus geen finale gespeeld)

-De laagst geklasseerde speler speelt altijd tot 11 en de hoger geklasseerde speelt het verschil in handicap meer vb Piet heeft handicap 14 en Rene heeft handicap 20 dan is het verschil in handicap 6 dus Piet moet er 11 en Rene er 17.
-Bij gelijk handicap is de speler die het eerste aan zijn aantal punten is de winnaar dus er kan met 1 punt verschil gewonnen worden.
-Er word gespeelt om 2 gewonnen games en er word altijd om de 2 geserveerd(ook boven 10)
-Bij de dubbel worden de handicaps van de spelers bij elkaar opgeteld en gedeeld door 2(bij oneven afronden naar BOVEN)
-er word gespeeld op doordeweekse dagen bij verenigingen die zijn aangesloten bij de BBTF en de aanvangstijd is 20:00 uur(tenzij anders vermeld)

De organisatie stelt VOOR de competitie begint het handicap vast en kan na de 1e ronde nog aangepast worden.
Het handicap word vastgesteld in samenwerking met competitieleider bbtf(Kees)of in overleg met betreffende team bij niet bekende personen.
De insteek van deze avonden is gezellig een avondje tafeltennis tegen andere spelers waar je anders nooit tegen speelt.

De 1e ronde is in de week van 17 tot 20 november
De 2e ronde in de week van 1 tm 4 december
De 3e ronde in de week van 5 tm 8 januari
De evt vervolgronden zijn afhankelijk van aantal teams en speeldata 2e helft competitie

Als je meer informatie wilt over deze competitie of mee wilt doen kan je je inschrijven via mail hansvanzoggel63@Gmail.com
of even bellen 06-50240966.